Důvody nehlášení medikačních pochybení jako nežádoucí události - Kubešová, Hana
Medikačné pochybenia sú udalosti, ktoré môžu spôsobovať významné ujmy na zdraví pacientov či dokonca spôsobiť ich smrť. Hlásenie nežiaducich udalostí spojené s medikačným pochybením je zásadné pre identifikáciu cieľov na systémovej úrovni a je zásadné pre zlepšenie bezpečnosti pacientov v zdravotníckych organizáciách. Cieľom výskumnej štúdie bolo zmapovať dôvody neohlásenia medikačných pochybení ako nežiaducich udalostí.