The Nexus between financial Literacy, Risk Perception and Investment Decisions: Evidence from Indonesian Investors - Wendy, Wendy
Finančná gramotnosť je pre jednotlivcov alebo domácnosti základným faktorom pri investičných rozhodnutiach. Problém nedostatočnej finančnej gramotnosti sa však stále považuje za jeden z faktorov obmedzujúcich vytváranie úspešných investícií, najmä v súvislosti s vnímaním rizika. Niektorí investori utrpia finančné straty v dôsledku svojej obmedzenej finančnej gramotnosti, čo vedie k neefektívnym investičným rozhodnutiam a vedie k rizikovým investičným voľbám. Preto si táto štúdia kladie za cieľ preskúmať prepojenie medzi finančnou gramotnosťou, vnímaním rizika a investičnými rozhodnutiami. Moderovaná regresná analýza bola použitá pre 233 investorov v Indonézii, ktorí absolvovali školenie v oblasti finančného manažmentu. Výsledky ukázali, že finančná gramotnosť má pozitívny a významný vplyv na investičné rozhodnutia, čo znamená, že by sa mohla využiť na zlepšenie kvality investičných rozhodnutí.