Artificial Intelligence: Effective HR Assistant or Invisible Dictator? - Mura, Ladislav, 1979-
Priemyselné revolúcie neustále formovali trh práce a ovplyvnili životy miliónov ľudí. Každá priemyselná revolúcia ovplyvnila pracovníkov, no zavedenie AI je jedinečné v tom zmysle, že mení samotnú povahu práce. Prvýkrát v histórii ľudstva dokáže nahradiť nielen rutinné manuálne úkony, ale aj činnosti vyžadujúce analytické myslenie, rozhodovanie a kreativitu.