Význam sociální práce při řešení dopadů klimatické změny: Postoj sociálních pracovníků - Pulcová, Aneta
Riešenie dopadov klimatickej zmeny na ideologické východiská, teória, metódy a prax podľa poznatkov zahraničných autorov. Vzájomná prepojenosť environmentálnych a sociálnych problémov a ich vplyv na najzraniteľnejšie skupiny. Úloha vzdelávania a zvyšovania povedomia v tejto oblasti. Odporúčania na širšie začlenenie environmentálnych otázok do praxe a teórie sociálnej práce, posilnenie teoretického a organizačného zázemia a začlenenie týchto otázok do vzdelávacích programov. Prekážky, ktoré bránia angažovanosti sociálnej práce a postoj sociálnych pracovníkov k významu sociálnej práce pri riešení dôsledkov zmeny klímy.