Príspevok na stravu zamestnancov od 1. apríla 2025 - Matlovičová, Iveta
Povinnosť zabezpečiť stravovanie má každý zamestnávateľ, bez ohľadu na to, či ide o právnickú alebo fyzickú osobu, ak zamestnáva aspoň jednu fyzickú osobu v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu. V súlade s § 8 ods. 1 zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. dochádza s účinnosťou od 1. 4. 2025 k zvýšeniu súm stravného.