Exchange Rate and Interest Rate Volatility in a Target Zone: The Portuguese Case - Duarte, António Portugal
Táto práca skúma účasť portugalskej ekonomiky v mechanizme výmenných kurzov EMS na základe niektorých hlavných predpovedí literatúry o cieľovej zóne. Rozloženie výmenných kurzov ukazuje, že väčšina pozorovaní sa nachádza blízko centrálnej parity, čím sa vyvracia jedna z kľúčových predpovedí modelu Krugman (1991).