"Sociálny pracovník ako kolega?" Ako to vnímajú zdravotníci z onkologickej praxe - Šiňanská, Katarína
Sociálne aspekty onkologickej choroby na funkčnosť multidisciplinárnych tímov zdravotníckej starostlivosti v zahraničí. Vnímanie profesie sociálneho pracovníka ako rovnocenného kolegu zdravotníckymi pracovníkmi aktuálne pôsobiacimi v onkologickej praxi na Slovensku. Spolupráca odborníkov z rôznych oblastí v rámci multidisciplinárnych tímov je trendom i nevyhnutnou potrebou. Nielen z pohľadu pacientov a ich blízkych ale i z pohľadu podpory aktuálne pôsobiacich zdravotníckych pracovníkov. Nesmieme opomínať sociálne aspekty onkologickej choroby, a preto by sociálna práca v zdravotníckych zariadeniach mala byť štandardom naprieč rôznymi štruktúrami s cieľom účinnej integrácie sociálnych pracovníkov do zdravotníckych zariadení.