Dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru – zmeny - Matlovičová, Iveta
Závislá práca môže byť vykonávaná výlučne v pracovnom pomere, v obdobnom pracovnom vzťahu alebo v inom pracovnoprávnom vzťahu, ktorý možno založiť dohodou o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru. Súčasná právna úprava rozlišuje dohodu o vykonaní práce, dohodu o pracovnej činnosti a dohodu o brigádnickej práci študentov.