Nové mzdové veličiny - Cingelová, Zuzana
Minimálna hodinová a mesačná mzda platná v roku 2025 je pre jednotlivé stupne náročnosti pracovných miest určená MPSVR SR č. 264/2024 Z. z. Minimálna mzda za každú odpracovanú hodinu je určená pre zamestnancov, ktorých ustanovený týždenný pracovný čas je 40 hodín. Mzdové príplatky v roku 2025. Nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka. Nezdaniteľná časť na manželku (manžela). Nezdaniteľná časť na príspevky na doplnkové dôchodkové sporenie.