From Abnormal FDI to a Normal Driver of Sudden Stop Episodes - Širaňová, Mária
V tomto článku skúmame úlohu „abnormálnych priamych zahraničných investícií“ ako potenciálneho faktora spôsobujúceho náhle zastavenie v období rokov 2009 – 2019. Na výpočet abnormálnych priamych zahraničných investícií sa používa nevysvetlená časť fixných efektov krajiny v bilaterálnej gravitačnej regresii.