Podiel na zisku – dividenda, likvidačný zostatok, nárok na vyrovnávací podiel – zdanenie v roku 2025 - Sandtner, Lucia
Podnikaním sa rozumie sústavná činnosť vykonávaná samostatne podnikateľom vo vlastnom mene a na vlastnú zodpovednosť a so zámerom dosiahnutia zisku. Podľa tejto definície Obchodného zákonníka je cieľom podnikania dosahovanie zisku. Zisk spoločnosti je potom rozdeľovaný na základe strategického rozhodnutia akcionárov, respektíve spoločníkov.