Zmeny v európskom patentovom systéme Európsky patent s jednotným účinkom a Jednotný patentový súd - Marčoková, Lukrécia
Nadobudnutie platnosti Dohody o Jednotnom patentovom súde 1. 6. 2023 odštartovalo fungovanie systému európskeho patentu s jednotným účinkom v 17 členských štátoch Európskej únie. Cieľom článku je priblížiť hlavné črty novej možnosti patentovej ochrany technických riešení v Európe a fungovania Jednotného patentového súdu. Článok tiež opisuje aktuálny postoj Slovenskej republiky k novému systému jednotnej patentovej ochrany.