Circular Migration and its Reflection in European Migration Policies - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Nepriaznivý demografický vývoj prejavujúci sa v starnutí obyvateľstva v ekonomicky vyspelých krajinách je faktorom, ktorý núti ich vlády k revízii migračnej politiky. V tejto súvislosti rastie záujem o výskum okružnej migrácie a jej reálnu implementáciu do migračnej politiky v krajinách Európskej únie. Náčrt genézy konceptu okružnej migrácie a demonštrácia jej rastúceho vplyvu na európske migračné politiky. Hlavné princípy moderných migračných politík, ktoré umožnia plné využitie potenciálu okružnej migrácie.