The Cost-effectiveness of Active Labour Market Policy (A Case Study of Slovakia) - Pozsonyiová, Natália, 1990-
Aktívna politika trhu práce je nástrojom návratu nezamestnaných na trh práce a nákladová efektívnosť akejkoľvek politiky má zásadný význam v súčasnej ekonomickej situácií s vplyvom mnohých faktorov a obmedzených finančných zdrojov. Cieľom aktívnej politiky trhu je pomôcť problematickým skupinám, vrátane dlhodobo nezamestnaných, osôb so zdravotným postihnutím, osôb starších, ako päťdesiat rokov a čerstvým absolventom.