Relationship between Profitability and Debt: The Case of the Slovak Energy and Mining Sector - Jenčová, Sylvia
Článok sa zaoberá modelovaním vzťahu medzi ziskovosťou a zadlženosťou spoločností v energetickom a banskom sektore Slovenskej republiky. Cieľom tohto článku je preskúmať vzťah medzi rentabilitou vlastného kapitálu a celkovou zadlženosťou spoločností v energetickom a banskom sektore SR.