Replacement of Jobs With Artificial Intelligence - Petrová, Pavlína
Umelá inteligencia je jednou z najdiskutovanejších tém našej doby. Jednou z otázok, ktorá vyvstáva v súvislosti s umelou inteligenciou, je, či umelá inteligencia dokáže nahradiť ľudský kapitál. Cieľom tohto článku je poskytnúť aktuálny a kompletný teoretický prehľad o umelej inteligencii pri nahrádzaní ľudského kapitálu a vytvoriť podrobný základ pre ďalší výskum v tejto oblasti. Prvá časť článku je venovaná predstaveniu technológie umelej inteligencie a prezentácii výhod a nevýhod jej použitia. Ďalej je predstavené strojové učenie a RPA, ktoré úzko súvisia s technológiami umelej inteligencie. Posledná časť článku skúma vplyv umelej inteligencie na nahrádzanie ľudského kapitálu.