Employable Beneficiaries of Conditional Cash Assistance in Kazakhstan: Labor Market Statuses and Activation Measures - Bektleeva, Dina
V tomto výskume hodnotíme vplyv počiatočného postavenia príjemcov na trhu práce av projektoch podpory zamestnanosti na celkový počet zamestnateľných uchádzačov vstupujúcich do programu podmienenej peňažnej pomoci v Kazachstane. Autori aplikovali ekonomickú a štatistickú metódu štrukturálnej analýzy a obyčajných najmenších štvorcov (OLS) na zostavenie viacnásobnej regresie, ktorá ukázala, že vplyv počiatočného stavu na vstupe do programu má väčší vplyv na celkový počet zamestnateľných príjemcov pomoci ako snahy služieb zamestnanosti posielať uchádzačov do projektov podpory zamestnanosti.