Daňové exekučné konanie - Ivanáková, Daniela
Daňový poriadok upravuje daňové exekučné konanie, ktoré je konaním správcu dane. Daňové exekučné konanie je núteným výkonom zo strany správcu dane. Začína sa vždy z úradnej moci. Prostredníctvom tohto konania dochádza k vymáhaniu daňových nedoplatkov, peňažných plnení uložených rozhodnutím, exekučných nákladov, hotových výdavkov.