Zmeny vo financovaní ZŠ a SŠ - Tichý, Miroslav
Vzdelávanie je predmetom celospoločenského záujmu. Preto už v zmysle Ústavy Slovenskej republiky má každý občan právo na vzdelanie. Školská dochádzka je povinná. Občania majú právo na bezplatné vzdelanie v základných a stredných školách a v prípade ich schopností a možnosti spoločnosti aj na vysokých školách.