Building Competencies for Sustainability Decision- Making Among Management Students - Pakšiová, Renáta, 1974-
Táto štúdia analyzuje integráciu princípov udržateľnosti a koncepcií obehového hospodárstva do učebných osnov vyššieho manažmentu na konkrétnej univerzite (Newton University). Cieľom je posúdiť povedomie, vedomosti a pripravenosť študentov aplikovať tieto princípy v budúcich manažérskych rolách. Kvantitatívny dotazník bol zadaný 115 študentom posledného ročníka manažmentu. Zistenia ukazujú, že hoci 56 % respondentov poznalo pojem „obehová ekonomika“, len 10 % ho vedelo presne definovať. Navyše, zatiaľ čo všetci študenti uznali „udržateľnosť“, 70 % nedokázalo poskytnúť presnú definíciu v rámci environmentálneho a sociálneho kontextu podnikania.