The Anti-System in The System: The Far Right in Slovakia - Tökölyová, Tatiana
Štúdia sa zaoberá slovenským krajne pravicovým hnutím Republika. Cieľom je zdôvodniť teoretický koncept akomodácie vo vzťahu k radikálnym a protisystémovým politickým subjektom v rámci liberálno-demokratického systému. Výskum využíva pôvodný Index krajnej pravice (FRIx) na analýzu ideologického profilovania hnutia Republika. FRIx kvantifikuje teoretický koncept akomodácie v merateľnej forme. Na základe hĺbkovej politickej analýzy pozícií a vyhlásení hnutia Republika v období 2021 – 2024 štúdia demonštruje, ako efektívne prezentuje svoj politický program bez aktivácie obranných mechanizmov demokracie, pričom si zachováva svoj skutočný ideologický rámec.