Diagnostické kompetencie učiteľov vo vzťahu k žiakom a ich rodine - Turzák, Tomáš
Autori v štúdii skúmajú kompetencie učiteľov, považované za zásadné pre ich odbornú činnosť, najmä schopnosť diagnostiky zameranú na poskytovanie podpory žiakom a ich rodičom. V súlade s odborným zameraním časopisu sa autori zameriavajú na diagnostické kompetencie učiteľov pri hodnotení kognitívnych schopností žiakov. Zdôrazňujú tiež význam diagnostiky rodinného prostredia žiaka, ktorá ovplyvňuje výber najefektívnejších edukačných stratégií.