Zverejňovacie povinnosti samospráv - Pirošík, Vladimír
Obce a mestá majú veľké množstvo informačných povinností. Tieto povinnosti sa delia na sprístupňovacie (re-aktívne) a zverejňovacie (pro-aktívne). Pod sprístupňovaním informácií sa rozumie reakcia samosprávy na konkrétnu otázku konkrétneho žiadateľa. O zverejňovaní hovoríme v tom prípade, keď samospráva poskytuje dáta automaticky, t. j. aj bez žiadosti, a to najmä prostredníctvom internetu. Nasledujúci príspevok sa zameriava na pro-aktívne informačné povinnosti samospráv, t. j. povinné zverejňovanie.