Sociálny fond v roku 2025 - Tamášová Karácsonyová, Katarína
Článok podrobne rieši povinnú tvorbu a čerpanie sociálneho fondu v rámci platných zákonných ustanovení. Poskytne prehľad o úlohe odborových organizácií pri kolektívnom vyjednávaní a možnostiach, ako môže zamestnávateľ realizovať svoju sociálnu politiku prostredníctvom sociálneho fondu. Príspevok zároveň rozoberá dôležité aspekty finančného riadenia a kontrolných mechanizmov potrebných na efektívne hospodárenie so sociálnymi zdrojmi.