The Impact of Migrant Remittances on the Development of Their Countries of Origin - Mészáros, Róbert, 1988-
Remitencie sa stali životne dôležitým finančným záchranným lanom pre milióny domácností, pričom viac ako 250 miliónov migrantov na celom svete posiela peniaze späť do svojich domovských krajín. Tieto toky v mnohých prípadoch prevyšujú oficiálnu rozvojovú pomoc (ODA), čo vedie k optimizmu, pokiaľ ide o ich potenciál stimulovať produktívne investície a podporovať hospodársky rast. Hoci remitencie prispievajú k znižovaniu chudoby a finančnej stabilite, nenahrádzajú zdravé makroekonomické politiky a inštitucionálne reformy. Štúdia skúma úlohu remitencií v rozvoji, pričom zdôrazňuje ich výhody, ako aj ich obmedzenia. Zistenia naznačujú, že hoci remitencie predstavujú dôležitý doplnkový zdroj pre ekonomickú odolnosť, samotné nemôžu viesť k trvalo udržateľnému rozvoju. Tvorcovia politík musia integrovať toky remitencií so širšími štrukturálnymi reformami, aby maximalizovali ich rozvojový vplyv.