The Economic Efficiency of Visegrad Group Spas - Halenárová, Mária, 1994-
Kúpeľné podniky Slovenska, Maďarska, Poľska a Českej republiky patria medzi najstaršie a najvýznamnejšie. Kúpeľný turizmus vo Vyšehradskej skupine nie je dostatočne preskúmaný. Ekonomické ukazovatele sú dôležité nielen pre kúpeľníctvo, ale aj pre krajiny. Stanovenie celkového prínosu kúpeľného cestovného ruchu k finančnému a ekonomickému rozvoju je dôležité v rámci tvorby efektívnych stratégií riadenia z hľadiska udržateľného ekonomického rastu. Ekonomická efektívnosť daných kúpeľných podnikov je nedostatočne skúmaná autormi zaoberajúcimi sa kúpeľníctvom a ich ekonomikou.