Osobitosti zadávania zákaziek v oblasti obrany a bezpečnosti - Michalica, Jakub
V príspevku sa autori venujú osobitostiam zadávania zákaziek v oblasti obrany a bezpečnosti podľa zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZVO“). Cieľom príspevku je systematicky analyzovať právny režim zákaziek v oblasti obrany a bezpečnosti v slovenskom právnom poriadku, poukázať na jeho najvýznamnejšie odlišnosti oproti bežnému zadávaniu zákaziek (t. j. mimo oblasť obrany a bezpečnosti) a identifikovať praktické otázky výkladu a aplikácie práva podporené rozhodnutiami Úradu pre verejné obstarávanie (ďalej len „ÚVO“) a metodickými usmerneniami ÚVO.