Obaľovacie súpravy a betonárne vo verejnom obstarávaní - Hedera, Juraj
Verejní obstarávatelia a obstarávatelia dlhodobo určujú vo verejných obstarávaniach podmienky účasti týkajúce sa strojného, prevádzkového a technického vybavenia podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZVO“), za účelom preverenia spôsobilosti hospodárskych subjektov realizovať predmet zákazky. Pravidlá verejného obstarávania a rozhodovacia prax Úradu pre verejné obstarávanie však kladú na znenie týchto podmienok účasti osobitné požiadavky, ktoré je potrebné v každom verejnom obstarávaní dodržať.