Súhrn metodických usmernení Úradu pre verejné obstarávanie k obstarávaniu ekologických vozidiel - Tkáč, Juraj
Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len „ÚVO“) vydal sériu metodických usmernení s cieľom objasniť uplatňovanie zákona č. 214/2021 Z.z. o podpore ekologických vozidiel cestnej dopravy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o podpore ekologických vozidiel cestnej dopravy“). Všetky metodické usmernenia k predmetnej problematike sú dostupné na webovej stránke úradu. Tento článok sumarizuje kľúčové objasnenia poskytnuté v týchto usmerneniach, s cieľom pomôcť verejným obstarávateľom a ďalším zainteresovaným stranám správne implementovať túto legislatívu.