Consequences of COVID- 19 on Financial Markets - Kalamen, Kristián, 1996-
Výskum prebieha na pozadí bezprecedentnej pandémie COVID-19, ktorá spôsobila značné narušenie globálnych finančných trhov a rôznych sektorov. Táto štúdia skúma vplyv pandémie COVID-19 na globálne finančné trhy s primárnym zameraním na akciové indexy S&P 500 a DOW. Výskum na základe údajov získaných od Yahoo Finance dôkladne analyzuje dynamické posuny a fluktuácie, ktorých sa tieto indexy prejavujú v rôznych fázach: v období pred pandémiou, na začiatku pandémie a po skončení pandémie, pričom osobitnú pozornosť venuje prvým týždňom krízy. Účelom tohto výskumu je posúdiť mnohostranný vplyv pandémie COVID-19 na globálne finančné trhy s osobitným zameraním na akciové indexy a vybrané sektory a zároveň preskúmať makroekonomické dôsledky.