Transakčná daň legislatívne a aj v otázkach a odpovediach - Jurčíková, Božena
Do nášho právneho systému sa s účinnosťou od 1. 1. 2025 zaviedol nový druh dane, ktorou je daň z finančných transakcií. Legislatívne je daň z finančných transakcií upravená v zákone č. 279/2024 Z. z. o dani z finančných transakcií a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len “tento zákon”) vrátane jeho doterajších dvoch noviel.