Tax Revenue and Economic Growth in Nigeria 1970- 2022: Vector Error Correction Model - Umobong, Asian Asian
Daňové príjmy sú hlavným zdrojom financovania vlád na celom svete. Vplyv daňových príjmov na hospodársky rast je predmetom diskusií medzi akademikmi, najmä kvôli nedostatku konsenzu o zisteniach z predchádzajúcich štúdií a vplyvoch na životy občanov.Cieľom štúdie bolo určiť vplyv priamych daní na dlhodobý hospodársky rast Nigérie v období rokov 1970 až 2022 s použitím údajov CBN a Svetovej banky pre Nigériu.