Dodatočné daňové priznanie – niekedy povinnosť, niekedy výhodná možnosť - Kubanková, Viera
Článok opisuje, kedy vnikne a kedy nevznikne fyzickej osobe povinnosť podať daňové priznanie. V praxi sa to týka aj predchádzajúcich rokov, avšak s číselnými údajmi platnými pre dané zdaňovacie obdobie. V článku sú použité veličiny, ktoré platili pre rok 2024. Článok je zameraný na daňové povinnosti zamestnanca, resp. fyzickej osoby – daňovníka, ktorá dosahovala príjem podľa zákona o dani z príjmov (príjem zo závislej činnosti).