Mediácia a jej dôležité miesto v zdravotnícko-sociálnej oblasti - Kročková, Sláva
Mediácia ako jedna z alternatív a možností riešenia konfliktov ako i medziľudských vzťahov spája podstatné prvky z viacerých vedných disciplín, ako sú sociológia, právo, psychológia a v neposlednom rade zdravotníctvo a sociálna práca. V mediácii ako dôležitej súčasti v zdravotnícko-sociálnej oblasti ide predovšetkým o mimosúdne riešenie sporov, ktoré si nevyžaduje autoritatívny zásah súdneho procesu. Výhody mediácie v činnosti sociálneho pracovníka zdravotníckeho prostredia. Inovácie mediácie v zdravotníckej oblasti. Etický kódex mediátora v zdravotnícko-sociálnom prostredí.