Zdravotná dokumentácia - jej vlastníctvo, uchovávanie a odovzdanie - Kavarniková, Lenka
Zdravotná dokumentácia je kľúčovým prvkom poskytovania zdravotnej starostlivosti a obsahuje podrobné informácie o zdravotnom stave pacienta. Napriek tomu, že ju vedie poskytovateľ zdravotnej starostlivosti, nie je predmetom vlastníctva. Ide však o súbor údajov, za ktorý nesie poskytovateľ zdravotnej starostlivosti zodpovednosť. Pri zmene lekára musí byť zdravotná dokumentácia odovzdaná novému poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti, pričom spôsob jej odovzdania závisí od formy, v ktorej je zdravotná dokumentácia vedená. Nová legislatíva umožňuje priame odovzdanie zdravotnej dokumentácie medzi poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti za prítomnosti zástupcu samosprávneho kraja.