Malé změny v dikci, velké ve významu, novost (ZO Pierres, marbrières de Rhône-Alpes) - Černý, Michal
Článok sa zaoberá zmenami vo vymedzení označení pôvodu a zemepisných označení, ktoré majú malý rozsah, ale veľký význam. Zameriava sa na zmeny definície sortimentu poľnohospodárskych výrobkov, najmä na problematiku názvov minerálnych vôd, a čiastočne sa venuje aj označovaniu tabaku. To všetko s ohľadom na možnosť dosiahnuť úniovú ochranu pre doteraz vnútroštátne chránené označenia. V článku sa analyzujú aj zmeny v definícii výrobného stupňa (fázy výroby) pre poľnohospodárske výrobky. Vyjadruje sa aj k otázke predchádzajúceho používania pred podaním žiadosti (prihlášky), a to vo svetle rozhodnutia francúzskeho kasačného súdu vo veci zápisu francúzskeho zemepisného označenia Pierres marbrières de Rhône-Alpes.