Success Drivers of Equity Crowdfunding Campaign. Empirical Evidence from Poland - Swacha-Lech, Magdalena
Cieľom práce je vyplniť medzeru vo výskume identifikáciou determinantov úspechu equity crowdfundingu na základe empirických údajov. Článok skúma, či a ako vedomé využívanie nefinančných výhod spojených s equity crowdfundingom podnikateľmi ovplyvňuje úspech kampane v Poľsku. Výsledky ukazujú že, pravdepodobnosť úspechu kampane sa zvyšuje vnímaním equity crowdfundingu ako nástroja umožňujúceho získavanie znalostí o produktoch a trhu, zatiaľ čo využívanie tejto formy financovania najmä na získanie finančných prostriedkov nepriaznivo ovplyvňuje pravdepodobnosť úspechu kampane.