Rule of Law ako rozhodujúci faktor tranzitívnej spravodlivosti v konfliktných, resp. postkonfliktných štátoch na africkom kontinente? - Hraníková Pyteľová, Klaudia, 1985-
Ozbrojené konflikty sú komplexným javom a výsledkom pôsobenia rôznych historických, politických, ekonomických, sociálnych a právnych faktorov. Pre africký kontinent platia rôzne faktory eskalácie (ako aj deeskalácie) ozbrojeného násilia, medzi ktoré napr. zaraďujeme kolonizáciu, multi-etnicitu, boj o prírodné zdroje a zlú správu vecí verejných vrátane korupcie. Vplyv konfliktných situácií na sociálno-ekonomický rozvoj na africkom kontinente je ničivý, a práve z toho vyvstáva dôležitosť skúmania tejto problematiky aj skrz „rule of law“ optiku.