Aktuálne z autorského práva - Slovák, Jakub
Aktuálne zmeny v oblasti práv duševného vlastníctva a autorského práva. Presahy umelej inteligencie na umeleckú oblasť, ktoré otvárajú mnohé autorskoprávne otázky – maďarské predsedníctvo Rady Európskej únie sa v rámci autorskoprávnej problematiky rozhodlo prostredníctvom dotazníka určeného členským štátom EÚ preskúmať vzťah medzi tzv. generatívnou (tvorivou) umelou inteligenciou (AI) a autorským právom a právami súvisiacimi s autorským právom. Rozsudky Súdneho dvora EÚ ohľadom práv na káblovú retransmisiu, autorského práva, vysielania verejnoprávnej televízie a vysielania hudby.