Nemocenská dávka „otcovské“ - Matlovičová, Iveta
Sociálna poisťovňa poskytuje poistencom, ktorí sa starajú o narodené dieťa dávku otcovské. Ide o nemocenskú dávku materské, ktorú začala Sociálna poisťovňa vyplácať od 1. 11. 2022, a pre ktorú sa v praxi zaužívalo pomenovanie otcovské. Nemocenská dávka otcovské je určená pre poistencov (spravidla otcov), ktorí po splnení zákonných podmienok, môžu poberať dávku najviac 14 kalendárnych dní v období šiestich týždňov po narodení dieťaťa. Aké podmienky musí poistenec splniť a aké povinnosti má v súvislosti s poskytovaním tejto dávky zamestnávateľ?