Exploring the Effectiveness of ARIMA Models in Predicting Interest Rates in Slovakia - Gajdošíková, Dominika
Cieľom štúdie je vyplnenie medzery v literatúre a preskúmanie využitia modelu ARIMA v predpovedaní úrokovej sadzby v SR, v krajine podliehajúcej domácim ekonomickým faktorom, ako aj ekonomickým faktorom EÚ.