Filozofická interpretácia Sokratovho daimonia v zlomkoch Terpsiona a Eukleida z Megár - Škvrnda, František, ml., 1987-
Štúdia sa zaoberá analýzou vybraných zlomkov Terpsiona a Eukleida z Megár, v ktorých sa spomína problematika Sokratovho daimonia a koncepcia tzv. dvojitého božstva (duplex genius). Cieľom štúdie je rekonštruovať a predložiť jednotnú megarskú interpretáciu Sokratovho daimonia, ktorá dopĺňa správy Platóna a Xenofónta, a ponúka nový, doposiaľ málo akcentovaný a reflektovaný pohľad na enigmatický rozmer sokratovskej filozofie.