Zaujalo nás priemyselné práva v Slovenskej republike v roku 2023 - Šimková, Patrícia
Úrad priemyselného vlastníctva SR vydal Výročnú správu za rok 2023, ktorá poskytuje prehľad o úradných aktivitách, udalostiach a o štatistikách v oblasti duševného vlastníctva na Slovensku. Z výročnej správy vyplýva, že SR v roku 2023 zaznamenala nárast počtu podaných prihlášok ochranných známok, patentov a úžitkových vzorov. Pribudli tiež dve nové zemepisné označenia výrobkov. Údaje odrážajú rastúcu inovatívnu a tvorivú činnosť, ako aj zvýšený záujem o ochranu duševného vlastníctva. Článok prináša sumár základných štatistík, ktoré poskytujú komplexný obraz o stave a trendoch v oblasti priemyselných práv na Slovensku za rok 2023.