Development of Pedestrian Level of Service (PLOS) for Jaywalking Pedestrians at Unsignalised Intersections on Urban Arterials Using ANN & Clustering: A Case Study in India - Ankunda, Ampereza
V rozvojovej krajine, ako je India, kde je prevažne prechádzanie cez cestu mimo chodníka nad používaním určených priechodov pre chodcov, je bezpečnosť chodcov hlavným problémom. Vývoj úrovne služieb pre chodcov (PLOS) je nevyhnutný na monitorovanie bezpečnosti chodcov pri týchto manévroch. Súčasný výskum zahŕňa novú metodiku na hodnotenie úrovne služieb pre chodcov (LOS), ktorí prechádzajú cez cestu mimo chodníka. Štúdia sa vykonáva v inteligentnom meste Bhubaneswar v Indii. Rýchlosti chodcov na priechodoch pre chodcov sa pohybovali od 0,6 do 1,4 m/s. Na určenie rýchlosti priechodov pre chodcov z počtu vozidiel a chodcov, ktorých výstupy sú blízke údajom z terénu, sa používajú umelé neurónové siete (ANN). Na určenie rozsahov úrovne služieb pre chodcov na základe rýchlosti priechodov pre chodcov sa používa dvojkroková technika klastrovania K-means. Urbanisti, dopravní inžinieri a zákonodarcovia môžu túto metodiku použiť na určenie úrovní PLOS s cieľom vytvoriť infraštruktúru priateľskú k chodcom.