Faktory ovplyvňujúce implementáciu umelej inteligencie v organizáciách: individuálne a organizačné determinanty - Baziuk, Andriana, 2002-
Rozvoj umelej inteligencie v posledných rokoch viedol k jej akkvnemu zavádzaniu do podnikových procesov mnohých spoločnosk, čo umožňuje organizáciám zefekkvniť pracovne procesy, získať konkurenčnú výhodu, zlepšiť ich obchodné výsledky a riešiť rôzne zložité technické a finančné problémy (Pereira et al, 2021). Vo všeobecnosK sa pod pojmom „umelá inteligencia“ rozumejú pokročilé počítačové systémy, ktoré napodobňujú kognikvne funkcie ľudského mozgu, ako je učenie, uvažovanie a plánovanie (Ludger, 2009).