Internet of Vehicles Security Improvement Based Controller Area Network and Artificial Intelligence - Mohamed, Ibraheem Hatem
Internet vozidiel prináša revolúciu do automobilového sektora tým, že umožňuje vozidlám interagovať medzi sebou a s cestnou infraštruktúrou. Sieť Controller Area Network (CAN) je kľúčovou súčasťou takýchto autonómnych vozidiel, ktorá umožňuje komunikáciu medzi rôznymi elektronickými riadiacimi jednotkami. Avšak vnútorný nedostatok bezpečnosti protokolu CAN ho robí otvoreným pre rôzne kybernetické útoky, čo predstavuje značné riziko pre bezpečnosť aj súkromie. Tento výskum navrhuje obranný mechanizmus pre detekciu hrozieb v reálnom čase. Skúma použitie hlbokého učenia s viacvrstvovým perceptrónom na zlepšenie bezpečnosti sietí CAN v rámci internetu vozidiel. Navrhovaná metóda je vysoko účinná pri identifikácii a zmierňovaní potenciálnych rizík, o čom svedčí rozsiahle testovanie na reálnych súboroch údajov CAN.