Assessing the Risks of a Freight Forwarder Entering the Transport Market with Stochastic Demand - Naumov, Vitalii
Tento výskum skúma prevádzkové riziká špeditérov pri vstupe na nový dopravný trh charakterizovaný stochastickým dopytom. Bol vyvinutý simulačný model, ktorý reprezentuje tok požiadaviek na služby, ktorý potenciálne zažíva špeditér na novom trhu. Navrhovaný model zahŕňa kľúčové prevádzkové parametre, ako je priemerný interval požiadaviek, tarifa za služby a čas spracovania požiadaviek. Na základe výsledkov simulácie bol vyvinutý regresný model na predpovedanie rizika vstupu na trh. Získaný model ukazuje, že riziko sa zvyšuje s dlhšími priemernými intervalmi požiadaviek medzi požiadavkami na služby a znižuje sa s vyššími tarifami za služby. Zistenia poskytujú prehľad špeditérom, ktorí sa snažia vstúpiť na nové trhy. Prístup založený na simulácii ponúka praktický nástroj na hodnotenie prevádzkových rizík a informovanie o strategických rozhodnutiach súvisiacich so vstupom na trh a stanovovaním cien služieb.