Microeconomic Applications in Enterprise Decision-Making: A Case Study of Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) Projects - Holý, Ján, 1980-
Tento článok skúma aplikáciu mikroekonomických princípov pri riadení rozhodovania v rámci iniciatív Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), oblasti vyznačujúcej sa rýchlymi innovaKon a významnými investíciami v rámci automobilového priemyslu. Dokument založený na prístupe prípadovej štúdie skúma, ako spoločnosti využívajú mikroekonomické rámce na riešenie vysokých nákladov na výskum a vývoj (R&D), zložitých závislostí dodávateľského reťazca a regulačných neistôt. Diskutuje sa o kľúčových konceptoch, ako je analýza nákladov a výnosov, úspory z rozsahu a dynamika compeKKve, aby sa demonštroval ich vplyv na rozhodovanie vo výskume ADAS, produkcii a vstupe na trh.