Vplyv umelej inteligencie na podnikovú kultúru a motiváciu zamestnancov - Ostrihoňová, Miroslava, 1975-
Ak je podniková kultúra priestorom organizácie, tak zamestnanci tvoria prvky, ktoré v priestore majú fungovať tak, aby to organizácii pomáhalo napĺňať ciele. V teoretickej časti príspevku sú definované kľúčové pojmy a analyzované existujúce vedecké štúdie z oblasti podnikovej kultúry a jej vplyvu na motiváciu zamestnancov. Analyzujeme moderné nástroje motivácie, napríklad filozofiu šťastia manažmentu, ktorá je spojená s produktivitou, inováciami, konkurencieschopnosťou a intrapodnikaním. Príspevok identifikuje a hodnotí vybrané dimenzie podnikovej kultúry, ktoré prispievajú k motivácii a angažovanosť zamestnancov s prepojením na manažment šťastia, pocit blaha zamestnancov (wellbeing), rodovú rovnosť, inklúziu. V súčasnej ére technologického pokroku je AI veľmi novou výzvou, ktorej sa síce nejaké štúdie venujú, ale technologický vývoj je taký rýchly, že každý deň prináša nové informácie.