Away from the Cities? A Medium-to-long-term Investigation of How the COVID-19 Pandemic Has Changed Population Spatial Patterns in Italy - Silva, Laura
Skúmanie strednodobého a dlhodobého vplyvu koronavíru na pohyb talianskeho obyvateľstva v rámci mestsko-vidieckeho spektra. Autori sa snažia zistiť, či trendy pozorované na začiatku pandémie pretrvávajú aj v priebehu času. Na základe toho využívjú údaje o aktívnych používateľoch Facebooku a priemerných cenách nájomného na znázornenie dočasných presťahovaní. Tento prístup umožňuje získať komplexné pochopenie vzorcov mobility a zároveň zohľadniť krátkodobé aj dlhodobé výkyvy.